Pleurotus cu năut și salată de leurdă

A venit primăvara, iar  o dată cu ea, verdețurile de sezon. Ar fi păcat să nu le folosim în alimentația noastră, dat fiind faptul că ne oferă energia și bucuria începutului. O prietenă m-a întrebat zilele trecute cum ar putea găti leurda, fiindcă-și făcuse o provizie zdravănă de la piață, așa că mi-a venit ideea acestei combinații.

Ingrediente: ciuperci pleurotus-o tăviță, năut – 250 grame, brocoli – 200 grame, roșii (eu am folosit chery, din congelator) – 150 grame, două cepe mari albe, o bucată țelină, leurdă – o legătură, sare, piper, ulei de susan, oregano, lămâie, ardei iute.  Toate cantitățile sunt aproximative, eu nu cântăresc nimic.

Mod de preparare: năutul se pune la înmuiat de azi pe mâine, apoi se fierbe, cu o ceapă, țelină, sare, piper și puțină vegeta naturală.

Între timp, tăiem codițele de la pleurotus, iar pălăriile le condimentăm cu sare, piper și oregano și le dăm la cuptor pentru 20-25 minute, în tavă cu hârtie de copt. Punem deasupra câteva picături de ulei de susan.

Cealaltă ceapă o tăiem mărunt și o punem la foc, împreună cu roșiile și codițele de ciuperci tăiate felii. Condimentăm, și lăsăm să fiarbă cam 20 minute. NU adăugăm ulei.

Salata de leurdă se prepară extrem de simplu, tăiem leurda și adăugăm puțină sare și lămâie.

Năutul fierbinte se scoate cu o spumieră și se așează peste brocoli tăiată buchețele, care se înmoaie puțin .Putem adăuga și puțin ardei iute. Mai lăsăm boabe de năut în apa în care a fiert, cu care putem face o delicioasă supă, a cărei rețetă o voi da mâine.

Arată bine chiar și pentru o masă la care avem musafiri!

IMG_2638

Poftă mare!

Ușor, repede și gustos! iată motto-ul bucătăriei vegane.

Manuela Sanda Băcăoanu, o moață din Munții Apuseni

3 gânduri despre „Pleurotus cu năut și salată de leurdă

  1. Pingback: Supă de năut cu paste | manuelasandablog

Lasă un comentariu