A mai trecut un Revelion

 Ei, dragii mei, cum v-a mers în prima noapte din an? Ați îndeplinit toate superstițiile, ați avut bani în buzunar, v-ați îmbrăcat frumos, ați avut masa plină? Dacă nu, nu pot garanta că veți avea un an prosper, așa cum ne urăm cu toții unii altora, de parcă e de-ajuns să treci în alt an pentru ca toate să se schimbe, chiar dacă tu nu faci nimic diferit.

 Tot timpul ne dorim un an mai bun, dar să nu uităm că avem în spate ani chiar grei și nu sunt prea departe; și 2020 credeam că va fi un an excelent. Ei bine, n-a fost. Pentru mine 2021 a fost și mai rău, cel mai rău din viața mea. Dar tot am sperat la mai bine. 2022 și 2023 au început să se dea pe brazdă, iar 2024 s-ar părea că ne duce spre infinit cu orice, așa că ar fi bine să cultivăm doar sentimente și trăiri frumoase, pentru a nu multiplica la infinit ura, invidia și alte rele.

  O să ziceți că acum e momentul cuvintelor frumoase, ca iubire, dărnicie, credință, ce vin eu, ca picată din lună, să vă zic că degeaba ne dorim un an ”mai bun”, dacă nu facem nimic diferit față de anii care au fost ”mai răi”. În ceea ce ne privește pe fiecare dintre noi, bineînțeles. Putem începe cu a zâmbi unui vecin, a recicla plasticul, a pune 10 lei deoparte înainte de a cheltui tot salariul pe prostii… Să vă spun un secret: dacă Universul vede că economisești, te ajută s-o faci din ce în ce mai bine. Dacă începi prin a-ți nota toate cheltuielile, în fiecare zi, poți fi sigur că atunci când ești tentat să dai banii pe prostii te vei gândi de două ori, înainte de a o face.

  Haideți să decretăm anul 2024 drept anul economiilor, anul reciclării și, nu în ultimul rând, anul în care suntem mai buni cu cei de lângă noi. Cum? Să fie ei buni cu noi și apoi vom fi și noi buni cu ei? Nu cred că așa funcționează.

Până la urmă, fiecare face cum îl taie capul. Și ca să termin într-o notă veselă, LA MULȚI ANI, VASILE!

Manuela Sanda Băcăoanu

Un gând despre „A mai trecut un Revelion

  1. Jeni

    La multi ani minunati! Eu m am pensionat anul trecut (2023) si imi doresc sa ma ocup de mine. Am inceput cu ceva drumetii si imi doresc sa parcurg El Camino! Vacante cat mai multe in tara si in strainatate! Imi doresc sanatate multa si sa multumesc pentru tot ce mi a daruit si imi dăruiește Dumnezeu in fiecare zi🙏

    Apreciază

    Răspunde

Lasă un comentariu