Revelion la „Domeniul Regilor”

Să spun… să nu spun… dar n-aş fi eu, dacă aş ţine aşa o povestire doar pentru mine.

Trebuia să petrecem şi noi undeva revelionul, iar faptul că o prietenă mergea la Domeniul Regilor, a făcut să ne hotărâm să alegem şi noi acelaşi restaurant. Eu nu mai fusesem niciodată în acest loc, iar faptul că are o denumire atât de pompoasă, mă ducea cu gândul la lux, răsfăţ şi bun gust.

Am ajuns abia pe la ora 22, din cauza mea, fiindcă am vrut să fiu harnică la sfârşit de an şi am început să gătesc mai multe decât era cazul iar ora 20 m-a prins în bucătărie. După mici incidente de genul: nu am ondulator de păr şi fixativ, fiindcă le-a luat fiică-mea cu ea la cabană, am reuşit să-mi „încropesc” o coafură oarecum festivă şi iată-ne urcaţi în maşină, gata de a înfrunta drumul din Făget care e în construcţie, aşa că 20 la oră e viteza maximă cu care poţi să-l „ataci”.

Prima impresie nu e deloc favorabilă, în sensul că în afară de faptul că a trebuit să parcăm aproape pe câmp din cauza numărului mare de maşini, nicio luminiţă festivă, nu strălucea pe „castelul” la care ne aşteptam să ajungem.

Înăuntru, decepţia continuă, sala „regească” e un fel de kitch în care sunt înghesuiţi o grămadă de oameni. Alături de  pereţii din piatră care sunt în regulă, combinaţii de stuf, pânză de iută şi nişte rigle din lemn, fac ca totul să pară ieftin şi de prost gust, ca să nu mai vorbim despre faptul că niciun ornament care să arate că totuşi este un moment festiv, nu apare pe nicăieri. Un pom de Crăciun înghesuit într-un colţ şi pe care-l vezi doar dacă stai la masa din apropiere, este tot ceea ce aminteşte de Sărbătorile de Iarnă.   În jurul geamurilor, stuful chelise şi arăta de-a dreptul jalnic.

Chiar mă gândeam că poate cu banii câştigaţi în noaptea dintre ani vor putea să renoveze un pic. Nu înţeleg ce caută stuful în această zonă, locul lui e potrivit pe litoral, sau în deltă. Aici arată ca şi palmierul pictat pe o casă de pe lângă Zlatna, sau ca tufele de tuia la munte.

IMG_2262

N-aş putea vorbi despre meniu în general, dar pot să vă spun că meniul meu, vegan, a fost cam aceeaşi chestie nedefinită de trei ori, prezentată puţin diferit şi despre care abia la sfârşit mi-am dat seama că era soia din aia la pungă, ce conţine un milion de E-uri, drept pentru care nici nu am prea mâncat. Un bucătar bun se plăteşte bine, dar nu cred să fie cazul acestui restaurant.

Ei, şi acum vine „distracţia”… Ca să anime atmosfera, invitat a fost d-l Ovidiu Purdea, cântăreţ de muzică populară. Despre domnia sa nu am nimic de spus (negativ), şi-a făcut programul conform regiei, apoi, când mai erau doar câteva minute până la ora 12, ne anunţă să ne îmbrăcăm şi să ieşim în curte. Cum „garderoba” erau nişte biete cuiere  înşirate în anticamera toaletei, bineînţeles că s-a produs înghesuială, toată lumea primise ordin să iasă în curte, pe o temperatură de -14 grade. Credeam că vor fi artificii, sau cât de cât ceva festiv, în sfârşit.

IMG_2264

Când, ce să vezi, la vreo 30 de metri, un foculeţ „de tabără” mocnea, probabil şi lui îi era prea frig ca să se aprindă. Acuma, nu ştiam când este MOMENTUL, când să explodăm de bucurie că am  trecut în Noul An? Cineva începe să numere, 10, 9, 8 ,        -1,-2, staţi că mai e… ACUM!

Un alt grup începe şi el să numere… Iar noi, toţi ceilalţi am rămas confuzi şi decepţionaţi, neştiind dacă mai suntem în 2015 sau am trecut în… anul următor. Ştefan era aşa de bulversat, încât a şi uitat să mă pupe cu ocazia evenimentului.

Ne întoarcem înăuntru fiindcă am luat destul frig, pentru doi ani, moment în care mai sunt persoane ce vor să iasă, abia acum şi-au recuperat hainele de la „Garderobă”. Eu vreau să le spun că afară nu-i nimic, dar Ştefan zice că lasă să iasă, să vadă şi ei „focul de tabără”, care am auzit că într-adevăr a ars frumos, dar pe la ora 2. Nimeni nu s-a mai dus să-l vadă, a fost un foc trist şi singur de 2016.

Ce să spun, am dansat atât cât ne-a permis muzica, adică atunci când nu erau manele…

IMG_2266

În rest, toate bune şi frumoase, mai ales la ora 4,45, când am plecat spre casă, bucuroşi că ne-am petrecut revelionul într-un chip atât de minunat.

Părerea mea este că toţi cei ce-şi deschid tot felul de localuri, ar trebui să facă un curs la care să înveţe că nu toţi oamenii sunt de categoria a treia, că anumite evenimente chiar trebuie organizate riguros şi nu trebuie să dai mulţi bani pe bun gust, acesta se poate şi învăţa, dacă mama natură nu te-a înzestrat cu aşa ceva.

IMG_2268

Sper ca anul 2016 să nu fie la fel de confuz, aşa cum a început.

Să aveţi zile frumoase!

Manuela Sanda Băcăoanu, o moaţă din Munţii Apuseni

Dacă ţi-a plăcut articolul, te rog să-l distribui şi prietenilor tăi.                     Dacă nu,… nu.

3 gânduri despre „Revelion la „Domeniul Regilor”

 1. Horatiu

  Ferice de tine ca nu ai primit cas pane…zic sa se mai intereseze lumea pe unde iese,nu sa astepte sa fie surprinsa(frumos) Sincer am petrecut o noapte la ei si am ramas foarte dezamagit. De fapt nu stiu de ce ma asteptam la altceva devreme ce pana si in padure se tine seama de cumetriile politice. Mai aveti curiozitatea si interesativa putin despre locul respectiv si o sa vedeti cum si in ce conditii s-a construit. A…tatal meu a lucrat la ei ca si ospatar(40 de ani de meserie in cele mai mari localuri din Cluj) si dupa ce l-a lucrat o perioada in niste conditii greu de suportat a fost dat afara pe motiv ca lipseau 200 de ml. de Campari dintr-o sticla. Oricum patronul este un anumit domn Buda(asemanare?)…frate cu ceva deputat si asa mai departe…voiam sa zic ca in cele din urma am apelat la un avocat specializat pe conflicte de munca si i-am anuntat ca avem de gand sa ii dam in judecata pentru plata unui salar de 800 de lei…pe care in cele din urma i-a primit de la sotia patronului de la Domeniul Regilor , noaptea la ora 11 in parcarea de la bloc. Pai mai merita astia sa aiba clienti? Pai uite tot asa sa le ajute soarta …

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 2. Cristina Alexandra Bolba

  Imi pare rau pentru experienta avuta; se pare ca nu suntem singurii dezamagiti serios de astfel de servicii. Noi am fost la Sala Talisman – de altfel, super laudata pentru revelionul organizat cu un an inainte; din pacate, insa, cred ca li se urcase la cap, pentru ca, efectiv, si-au batut joc de noi; lasand la o parte faptul ca pestele de la gustare a fost un cod ordinar, pane (anul trecut fusese somon), ne-au tinut in bezna, dupa ora 12. Se credeau, probabil, la club, doar ca noi mai trebuia sa si mancam pe intunericul ala. Si au mau fost multe, altele….Sampanie; Dorato????? Pe bune? Vin – ospatarul stia doar ca este demisec, alb sau roze, nu si crama din care provine. Servire???? Pai, mi s-a pus vin in pahar pe la ora 22 si a mai venit, o data, la solicitarea mea, pe la ora 2.00. Cred ca am avut noroc, ca astfel, nu m-a durut capul a doua zi. Sa avem, cu totii, un an cu sanatate si bucurii, iar ei, patronii de restaurante, vor primi ce merita, intr-un final. Clientii taxeaza.

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 3. cmaxic

  Patronul localului Domeniul Regilor este un dobitoc. Am avut si eu o experienta umilitoare acolo desi chiar am fost coleg cu acel Buda.
  Nu recomand nici macar sa incercati resortul. Pierdere de bani si nervi peste masura

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s