O nuntă ca-n basme

Dragă Gina,

În sfârșit a venit momentul să-ți povestesc despre nunta la care am fost la București, până acum am tot amânat, fiindcă voiam ca emoțiile să se mai decanteze, aveam așa de multe să-ți spun, încât nu știam cu ce să încep.

Fiecare fetiță, devenită domnișoară, visează la o nuntă de vis, a cărei protagonistă să fie ea însăși, acompaniată fiind de Făt Frumos-ul pe care și l-a imaginat încă din copilărie. Dar, de la vis la realitate, uneori drumul este foarte lung.

Ei bine,  exact despre o astfel de nuntă vreau să-ți vorbesc, o nuntă care ar mulțumi pe oricine, într-un loc deosebit din București, la câteva minute de Arcul de Triumf.

Mi-a plăcut absolut totul, de la faptul că parcarea era spațioasă și nu a trebuit să căutăm la nesfârșit un loc, la faptul că noi, veniți din provincie, am găsit cazare chiar acolo, la Săftica resort, la un preț foarte bun.

Atmosfera de basm ne-a întâmpinat încă din prima clipă, mi se părea că am aterizat într-una din poveștile copilăriei, singură mea frică fiind aceea că vraja s-ar putea destrăma.

salon-du-mariage-foto-salon-nunta-ador-5

Ce să-ți mai spun, piscina a fost cireașa de pe tort, bineînțeles că nu regizase nimeni bâțâiala soacrei mari pe marginea ei, gata-gata să facă o baie neprogramată, dar salvată în ultimul moment de cineva din personalul Salon du Mariage, a fost o scenă comică neașteptată, care a adus zâmbete pe fețele tuturor. O sală imensă, fără stâlpi care să împiedice vederea, toată lumea vedea pe toată lumea.

Salon-Toujours-l'Amour-(27)

La un moment dat, când atmosfera se încinsese de-a binelea, am văzut cum mireasa, urmată de vreo două domnișoare de onoare, prietenele ei cele mai bune, aleargă râzând spre toaletă, nu știam ce e atât de amuzant, până când am aflat că jucau un fel de v-ați ascunselea cu mirele și cavalerii de onoare,(probabil la București nu mai este la modă furatul miresei) iar locul cel mai potrivit ca și ascunziș li se păruse toaleta specială a miresei. Da, nu te mai mira, mireasa are o toaletă specială, doar a ei, nu e nevoie să se înghesuie cu celelalte femei, are un spațiu intim în care poate să-și refacă machiajul, sau doar să respire singură un minut, înainte de a se întoarce la petrecere.

salon-du-mariage-foto-salon-nunta-ador-4

La un moment dat, chiar și eu simțeam că mă doboară oboseala, dar soțul meu tocmai descoperise zona de lounge de lângă piscină, unde am putut să mă odihnesc puțin și să mă bucur de un cocktail savuros, în timp ce admiram focul de artificii ce brusc devenise atracția numărul unu a serii.

salon-du-mariage-foto-artificii-la-piscina-1

Ți-am spus ceva despre meniu? A fost extraordinar, eu sunt vegetariană, dar am mâncat una dintre cele mai bine gătite mâncăruri, au un bucătar excepțional.

Ce să-ți spun, m-am simțit ca în familie, personalul era foarte serviabil și grijuliu.Nu am mai rămas la ciorba de potroace de a doua zi, eram prea obosiți, dar mi s-a părut una dintre cele mai reușite nunți la care am participat. Știu că nepoata ta caută un salon pentru nunți, poți să i-l recomanzi pe acesta, este absolut superb.

Și-am mai dansat… știi bine că eu nu prea stau la masă atunci când merg la o petrecere. Aici a fost nemaipomenit, oricâtă lume era pe ringul de dans, tot nu se incomodau unii pe alții, pot spune că a fost perfect.

Văd că m-am cam întins la vorbă, așa că închei aici, nu înainte de a-ți ura o săptămână ca în basme, așa cum a fost și nunta la care am participat, de vis.

Am scris acest articol pentru Spring SuperBlog 2016.

Manuela Sanda Băcăoanu, o moață din Munții Apuseni

Un gând despre „O nuntă ca-n basme

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s