Scrisoare către primării

Stimate domnule primar,

Am plăcerea de a vă aduce la cunoștință faptul că, în data de 07.10.2017, va avea loc o mare acțiune de curățare a Văii Arieșului.

Sunt implicați mulți voluntari și de asemenea asociații cărora le pasă de această țară și de ceea ce lăsăm copiilor și nepoților noștri,  Societatea ”Avram Iancu” și ”Let s do it România”, fiind două dintre acestea.

Dorim să aflăm dacă primăria d-vs.vrea să se implice în această acțiune, dacă sunteți de acord să fiți parte a acestui mare proiect.

Dacă răspunsul d-vs. este afirmativ, ceea ce trebuie să faceți este să popularizați acțiunea, să sponsorizați voluntarii cu diverse consumabile: saci pentru gunoi și mănuși de unică folosință, iar la sfărșitul ei, să asigurați transportul gunoiului, pentru ca acesta să nu ajungă înapoi în Arieș.

Primăriile care răspund afirmativ, vor fi popularizate în rețelele de socializare, pentru ca oamenii să vadă că au ales bine. (La fel, și cele care nu dau niciun răspuns acestei scrisori).

La urma urmei, nu trebuie să facem niște lucruri peste puterile noastre, s-ar putea chiar să ne placă să muncim într-o zi împreună, iar la sfârșitul ei, să fim mulțumiți de realizarea noastră.

Este bine să fie convocați părinți și copii laolaltă, fiindcă apoi se vor gândi de două ori înainte de a mai arunca gunoaie în Arieș . Ca să nu mai vorbim despre faptul că n-am auzit ca cineva să fi primit amendă fiindcă deversează fosa septică sau aruncă gunoiul menajer (pentru care nu și-a făcut abonament la firma specializată, că-i scump) direct în Arieș, sau în afluenții acestuia.

Degeaba ne plângem că trăim într-o țară de…, fiindcă noi suntem cei responsabili de tot ce ni se întâmplă, pornind în primul rând de la curățenie.

Valea Arieșului ar putea fi unul dintre cele mai căutate trasee turistice din țară, dar pentru aceasta, trebuie să punem cu toții umărul, fiindcă n-o să vină nimeni din afara țării să ne facă nouă curățenie, drumuri și parcări. De asemenea, nu va veni nimeni să ne facă curat în fața casei și să planteze o floare, pentru ca cel ce trece să spună: ”Uite, ce localitate curată și îngrijită, aici este un primar bun!”

Chiar si câinele se intreaba: Ce o fi cu mizeria asta, la cascada de la Sălciua?

Vă rog să mă iertați, m-a luat valul, iar limbajul de lemn nu-l stăpânesc deloc, sper că m-am făcut înțeleasă așa cum știu eu să scriu, simplu, nefiind decât

Manuela Sanda Băcăoanu, o moață din Munții Apuseni

te.l 0741243651

2 gânduri despre „Scrisoare către primării

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s