Poza din tinerețe

E o adevărată avalanșă de poze din copilărie și din tinerețe pe Facebook, înclin să cred că, de fapt, e experimentul unui psiholog. Încă nu-mi dau seama dacă e bine intenționat, sau dimpotrivă.

    Toată lumea caută febril prin albume vechi poze de pe vremea când inventatorul telefoniei mobile încă nu se născuse, se deapănă amintiri, se varsă o lacrimă: uite, mamă, cum arăta bunica, așa-i că era frumoasă? Nepotul te privește mirat, incapabil să-și închipuie că la un moment dat ai fost și tu un copil bucălat, tu, bunicul sau bunica, acum plini de riduri și cu părul albit de vreme.

   NU cred că e neapărat un lucru rău să faci asta, dar dacă la un moment dat mii de oameni trăiesc în trecut, s-ar putea ca prezentul să-i lase indiferenți. Oare cu ce scop se face acest experiment? Cineva vrea să trecem mai ușor peste această perioadă excesiv de stresantă, să ieșim întregi la minte la malul ce încă nu se întrevede în depărtare, sau… e un fel de NU BOMBEI CU NEUTRONI!??? Vă amintiți că am semnat cu toții tabele  pe vremea lui Ceaușescu, într-o dimineață de duminică, la ora 7, timp în care ni se mai luau niște drepturi, la care nu puteam fi atenți, deoarece pe noi ne preocupa… BOMBA CU NEUTRONI.

    Am văzut că Israelul a făcut o aplicație pe telefon pe care vezi dacă în zona în care te afli a trecut cineva infectat cu COVID 19. De aici, până la montarea cip-urilor, mai e doar un pas.

Eu nu voi posta o poză din tinerețe, mă plac mai mult acum, când sunt suma tuturor EU-rilor mele de-a lungul acestei vieți. Sunt mai completă, mai inteligență și am mai multe visuri decât acum 30 de ani, de ce aș regreta ceea ce am fost, când acum sunt o variantă îmbunătățită? Că la exterior nu mai arăt ca atunci, nu are nicio importanță. Acolo, înăuntru, sunt eu însămi, cea care nu îmbătrânește, doar se transformă (în bine, sper eu) cu fiecare clipă, ceas, zi, an…

     Nu mai plângeți după tinerețe, descoperiți în voi înșivă că spiritul tânăr n-a murit, n-a plecat, doar l-ați lăsat să se acopere cu praful uitării. Vă invit doar să faceți o curățenie generală înăuntrul vostru, veți fi uimiți de ceea ce veți găsi!

Izolare ușoară!

Manuela Sanda Băcăoanu

2 gânduri despre „Poza din tinerețe

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s