Hipnoterapia (2)

După cum am promis , vă mai povestesc câte ceva despre hipnoterapie. În 2007, am studiat ”Metoda Silva”, care, ni s-a spus atunci, este o modalitate foarte eficientă de a-ți reprograma propriul subconștient, de a aduce îmbunătățiri în viața ta, pe toate planurile. Tot ce trebuie să faci, este să intri în frecvența alfa a creierului, aceea dintre somn și trezie, când subconștientul este cel mai ușor de ”păcălit” și nu face diferența între situația concretă în care te afli și cea în care dorești să ajungi.

Am experimentat cu sârg cele învățate și am avut multe realizări, dar mai interesantă mi se pare cea pe care o voi istorisi aici. Pe vremea aceea lucram și în asigurări (după 90 am avut tot timpul două job-uri), iar pentru rezultate deosebite ni se promisese o minunată excursie în Tunisia, sponsorizată de către firma de brokeraj pentru care lucram.

Cu asigurările nu m-am prea omorât, dar, așa cum învățasem la Silva, vizualizam în fiecare zi (în starea alfa a creierului) cum merg în Tunisia, cum cobor din avion, înconjurată de colegii din asigurări și ce bine ne distrăm împreună. Ni se spusese că nu trebuie să dăm ”rețete” subconștientului, lucrurile se vor întâmpla, pur și simplu.

Ei bine, știind că nu am șanse să merg în Tunisia cu trupa de la asigurări, într-o zi, trecând prin Piața Mihai Viteazu, am văzut o ofertă grozavă pentru un sejur de o săptămână, la un preț foarte mic, un last minute de nerefuzat. Am luat biletele, iar împreună cu soțul meu, peste o săptămână eram la aeroportul din Cluj, pentru a pleca în mult-așteptata vacanță.

Uimirea mea a ajuns la maxim când mi-am dat seama că erau acolo și colegii din asigurări, cei care-și atinseseră target-ul și se calificaseră pentru excursie. ”Ia uite, chiar merg împreună cu ei, măcar cu avionul”, m-am gândit . Dar uimirea mea era abia la început, fiindcă am mers cu toții în ACEEAȘI STAȚIUNE și am locuit la ACELAȘI HOTEL.

Ca să vezi, eu i-am dat o temă subconștientului, iar el, a făcut restul.

Iar acum, ajungem și la zilele noastre, adică februarie 2021, când, participând la cursul de hipnoterapie, mi-am dat seama că metoda Silva nu este altceva decât autohipnoză. Drept că mi-au trebuit 14 ani ca să înțeleg acest lucru, dar acum mi se pare minunat faptul că acest concept îmi este familiar de mulți ani, doar că nu știam cum se numește.

Despre aria în care hipnoterapia are efecte benefice, în episodul următor.

Dacă încă nu ați citi cărțile scrise de mine, acum e momentul.

Manuela Sanda Băcăoanu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s