Lacrimi

Mă uit la tatăl meu, al cărui trup e din ce în ce mai aproape de plecarea din această viață, iar printre lacrimile ce-mi inundă obrajii întrezăresc o amintire din prima copilărie, probabil aveam  vreo doi ani.

Sunt pe o săniuță, iar tatăl meu, extrem de tânăr atunci, poate avea vreo 25 de ani, face pe căluțul și aleargă pe șoseaua încă neasfaltată, plină de o zăpadă ce stă să se topească, dar încă  bună pentru săniuș.

Acum mi se pare hazliu, dar atunci cred că eram foarte mândră, țineam în brațe un radiou de culoare gălbuie, probabil ultimul răcnet pe atunci. În timp ce umblam la butonul de reglaj al volumului, care era foarte mic, m-am trezit cu el în mână, iar în următoarea clipă dispărea în zăpada semialbă pe care săniuța fâșâia cu spor.

Strigătul deznădăjduit pe care l-am scos instantaneu, l-a făcut pe tatăl meu să se oprească mirat, nu știa ce putusem păți atât de grav în cele câteva secunde de când nu se mai uitase în spate, pentru a verifica dacă totul este în regulă.

-Pieidui șuiubul? Țip eu ca din gură de șarpe și-i arăt locul gol al șuiubului ce părăsise radioul.

După un minut de căutări înfrigurate prin zăpada moale și murdară, iată că butonul buclucaș își reia locul și funcția, fapt care mă face extrem de fericită, iar în timp ce-mi șterg lacrimile ce mi se împreunează sub bărbie, îi zâmbesc tatălui meu, pentru a-mi arăta mulțumirea că toate sunt așa cum trebuie să fie.

Te iubesc, tăticule!

Manuela Sanda Băcăoanu, o moață din Munții Apuseni

 

 

Un gând despre „Lacrimi

  1. cimm

    V-ati deschis inima umbland in trecut, pansand un prezent dureros. Lacrimile de ieri astazi le aveti din nou. Un copil ce plange dupa ceva care se pierde, un om matur care plange dupa un tata care este aproape de plecare. Ce sunt anii vietii unui om pe acest pamant? Sunt ca o sanie trasa de un necunoscut sau un cunoscut vesnic. Pana cand si marele Moise in psalmul 90, zicea ca o mie de ani sunt ca ziua de ieri care a trecut, ca o straja din noapte. Despartirea aceasta este doar una vremelnica, nu este vesnica. Puteti fi o vesnicie impreuna cu tatal dv, ca parte din acelasi trup, Trupul lui Hristos, Biserica cea aleasa, fara pata si fara zbarcitura. Nu e tarziu astazi cat tatal dv mai este inca in viata, sa primeasca pecetluirea unei vieti nepieritoare si o mostenire a sfintilor in lumina, in Isus Hristos, prin Evanghelie. Dv aveti un nume sfant. Manuela=Dumnezeu este cu noi. Sunteti o luptatoare, si fiindca v-ati cinstit tatal in fata oamenilor, Dumnezeu o sa isi implineasca fagaduinta Lui fata de cei care isi cinstesc parinti, porunca data de El prin Lege. Dumnezeu s ava binecuvanteze pe dv si pe intreaga dv familie, si neam. Dumnezeu sa binecuvanteze pe tatal dv cu viata vesnica, sa ii dea mantuire, iar dv si celorlalti sa va mangaie inimile prin Isus Hristos Domnul nostru.

    Apreciat de 1 persoană

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s