Salată Bogată

Această salată poate fi foarte bine fel principal, fiindcă este foarte consistentă.

IMG_2513

Poate conţine tot ce aveţi prin cămară, dar cu condiţia ca gusturile să se potrivească.

Ingrediente: zarzavat fiert în supă (morcovi, pătrunjei, ţelină), cartofi fierţi în coajă, paste, brocoli crud, o ceapă verde, trei căţei de usturoi, pleurotus, castraveţi muraţi tăiaţi felii şi storşi, ca să nu lase prea multă apă, maioneză, sare, piper.

Pastele se fierb, dar nu de tot,  se mai lasă o perioadă în apa în care au fiert, până când devin deajuns de moi.

Ciupercile pleurotus se taie în fâşii cu codiţe cu tot şi se călesc până când apa de pe ele scade de tot, se adaugă sare şi vegeta naturală (fără aditivi) după gust, iar când le luăm de pe foc, punem trei căţei de usturoi.

Maioneza: Se pun doi cartofi curăţaţi de mărime potrivită la fiert, în apa care deja clocoteşte şi în care am pus sare.

Când sunt fierţi, aşa fierbinţi se sfarmă cu furcuţiţa şi se adaugă un vârf cuţit de turmeric, o lingură de muştar şi sare. Maioneza se face cu lingura de lemn, amestecând în sens invers acelor de ceasornic, adică spre stânga. Mâncarea este mai bună şi mai sşnătoasă dacă amestecăm aşa, fiind sensul yang, solar. Nu-mi place să fac maioneza cu mixerul, fiindcă acesta îi imprimă o mişcare haotică, iar energiile pe care le imprimă sunt bulversante şi bulversate. (Aici puteţi să zâmbiţi, dar e adevărat!). Pe de altă parte, puţină mişcare nu strică, în această lume complet automatizată.

Alternând uleiul cu apa foarte rece, vom reuşi să facem o maioneză light, adică foarte uşoară şi cu un gust delicios. Nu e necesar mult ulei, fiindcă cei doi cartofi fac ca maioneza să sporească foarte repede. Aproape nu se cunoaşte de unde am turnat din sticlă.

IMG_2516

Se taie toate ingredientele după cum ne duce capul, adică mai mari sau mai mici, se amestecă şi maioneza,  iar la sfârşit, îmi mai rămâne doar să vă doresc

POFTĂ MARE!

Manuela Sanda Băcăoanu, o moaţă din Munţii Apuseni

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s