Vacanță la Paris

Draga mea prietenă,

Știu că nu ți-am mai scris de un car de ani, dar sunt atât de entuziasmată de cadoul pe care tocmai l-am primit de la soțul meu, încât neapărat trebuia să-ți împărtășesc și ție bucuria mea. Sunt extrem de încântată, fiindcă datorită CND Turism voi avea ocazia să revăd Parisul,  orașul pe care cu ani în urmă l-am vizitat „în fuga calului”, sau, ca să mă exprim mai modern, „pe repede înainte”.

Îţi mai aminteşti de peripeţiile noastre? Făceam un circuit cu trenul prin Europa, pe harta celor de vizitat figurând şi Oraşul  Luminilor. Aveam cazare o noapte la un hotel de tip „Inn”, dar, când am urcat în tren la Torino, habar nu aveam că de la Chambery acesta devine TGV (train grande vitesse), adică o ia la picior cu o viteză care pentru noi, românii, pe atunci era aproape supersonică. (Nu că acum trenurile din România ar fi câștigat ceva la viteză, de acum 10-12 ani…) Dar să revenim la oile noastre, vorba francezului. Cert este că, în loc să ajungem la Paris a doua zi dimineața, așa cum ne propusesem și cum ar fi fost normal cu un tren la fel de normal, am ajuns doar în câteva ore. La ora 11 din noapte, poposeam în gara Paris Lyon, fâstâciți și fără prea multe planuri pentru noaptea în curs, noi aveam cazare abia pentru noaptea următoare.Trebuia să ajungem în Ille de France şi asta era foarte complicat, cu Metro-ul vreo 12 staţii până în La Defense, un cartier foarte modern, cu clădiri ce împung norii (nu degeaba s-or fi chemând zgârie nori), apoi, de acolo cu un autobuz. Deoarece mersesem mai mult decât trebuia cu autobuzul de noapte care avea un alt traseu decât cel de ziua, foarte amabil, şoferul a oprit un alt autobuz, ce venea din sens contrar şi care ne-a adus până în apropierea hotelului.

Aici, ghinion pe toată linia, nu mai era nicio cameră liberă, tot ce am putut obţine, a fost să ne lăsăm bagajele la hotel şi… pe-aici ţi-e drumul. Era deja ora două noaptea când am hotărât să începem periplul nostru prin Paris, fiindcă nu aveam nimic altceva mai bun de făcut. Un părculeţ cochet şi bine luminat ne-a găzduit pentru vreo două ore, am mâncat, iar eu chiar am aţipit pe o bancă. Era început de septembrie, dar extrem de cald, puteai să stai doar în tricou, fără să simţi răcoarea nopţii.

Pe la 5,30, a început cu adevărat aventura noastră pariziană, începea să se lumineze de ziuă, aşa că puteam vedea locurile prin care treceam. Am ajuns pe cheiul Senei, chiar pe podul unde îndrăgostiţii îşi pecetluiesc dragostea, cu lacăte ce atârnă greu. Am înţeles că acum au fost tăiate, atentau la siguranţa podului.

Când soarele devenise chiar călduţ, am ajuns în Jardins des Tuileries, unde eu am tras un mic pui de somn, pe un scaun, lânga lac, cu soarele bătându-mi pe faţă. Apoi, Arcul de Triumf,  Place de la Concorde, Louvre (unde am văzut doar o mică parte, picam de somn) şi într-un final ne-am întors la hotel, ca să ne odihnim un pic.

Adevărul este că eram atât de obosiţi după plimbarea noastră nocturnă, încât am dormit prea mult, până aproape la 6 seara, aşa că am văzut Notre Dame de Paris doar pe dinafară, tocmai se închisese când am ajuns noi. În schimb, am ajuns la Turnul Eiffel în timp util, am stat la coadă vreo două ore şi am putut admira Parisul noaptea…

Vezi, de aceea acum vreau o vacanţă la Paris mai pe îndelete, atunci am văzut atâtea lucruri într-o singură zi, încât în capul meu toate erau de-a valma.

Aşa că profitând de ofertele turistice  ale CND Turism, vom avea în sfârşit o vacanţă adevărată la Paris.

Oferta este foarte bună, aşa că ţi-o recomand şi ţie.

Bineînţeles, avem planuri mari, pentru anul viitor ne-am gândit să mergem într-o vacanţă exotică, undeva unde neam de neamul nostru nu a ajuns, poate în Asia, sau în America. Oricum, avem mai multe posibilităţi, rămâne doar să ne gândim care să fie oferta specială ce o vom alege.

Sinceră să fiu, mie mi-ar plăcea să revăd şi Veneţia, mi-a plăcut când am fost acolo, cu toate că ne-am rătăcit de câteva ori pe străduţele înguste, foind de turişti.

VacanteSpeciale.ro-Venetia

Am scris acest articol pentru Spring SuperBlog 2016.

Manuela Sanda Băcăoanu, o moaţă din Munţii Apuseni

 

 

 

Un gând despre „Vacanță la Paris

  1. Pingback: SuperBlog | Proba 9. Ambasador Vacanțe Speciale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s