Ploaie cu şiroaie

Astăzi m-a plouat. Acel fel de ploaie care începe pe negândite, pare că e doar o joacă de copii, dar creşte şi creşte, până când îţi dai seama că de fapt nu mergi pe trotuar, ci pluteşti, iar adidaşii sunt atât de îmbibaţi în apă, încât fac fleoşc, fleoşc, la fiecare pas. Cam aşa a fost ploaia de azi dimineaţă. Umbrela era cu totul şi cu totul inutilă, mai ales după ce vântul o întorsese pe dos de vreo câteva  ori, timp în care eu, ca o adevărată gladiatoare, mă luptam cu vântul, ca s-o aduc la poziţia normală.

Că m-a plouat n-ar fi un dezastru, dar adevărata supărare vine de la faptul că în rucsac aveam laptop-ul, cu ultima variantă a unei lucrări urgente, pe care trebuia s-o predau astăzi. Dezastrul a apărut doar în momentul în care am constatat că laptop-ul este cu desăvârşire ud şi inutilizabil, cel puţin pentru câteva zile, până când se usucă de tot.

Dacă-mi dau cu pumnii în cap nu foloseşte la nimic, dar când mă gândesc că de fapt ghinionul mă urmăreşte încă de alaltăieri, când definitivasem lucrarea pe PC-ul de la serviciu, dar, (întotdeauna există un dar) am uitat să salvez periodic documentul, iar acesta a dispărut în neant la o mică pană de curent ce a venit brusc şi dintr-o dată, fără să-şi anunţe sosirea cu surle şi trâmbiţe.

Am muncit ore bune acasă pentru a reface lucrarea, care acum, din pricina ploii, e… udă precum o curcă plouată, de fapt, aşa mă simt şi eu în acest moment, când trebuie să o iau de la capăt, pentru a treia oară. Presimt că voi face ore suplimentare, dar cred că acesta va fi cel mai mic impediment. Sper să nu fiu penalizată pentru întârziere, lucrez în draci, când pe uşă intră zâmbitor colegul meu, Nicu, frizat şi parfumat, gata pentru o nouă zi de muncă. Văzându-mi mutra posacă, nu se poate abţine să nu mă întrebe ce am păţit. După ce-i istorisec păţaniile mele din ultimele două zile, cu o privire compătimitoare, îmi arată o jucărioară, zicându-mi că n-aş fi păţit toate astea dacă aveam şi eu aşa ceva.

Cer mai multe lămuriri, aşa că aflu că este o componentă ce se poate ataşa oricărui PC, care are o multitudine de proprietăţi, dintre care:

Viteza de acces și transfer a fișierelor și a aplicațiilor (ce se vor deschide și transfera aproape instantaneu);

Rezistența la șocuri (datorită lipsei componentelor mobile);

şi Fiabilitatea sunt cele mai importante.

  • Şi de unde ai cumpărat-o? Întreb plină de speranţă că aventurile mele triste ar putea lua sfârşit.
  • De la un Magazin Online, găseşti foarte uşor pe net. Au diverse oferte SSD, poţi să-ţi alegi ceea ce ţi se potriveşte cel mai bine. Mai sunt şi Promoţii SSD Kingston.

Eu, sincer, nu mă prea pricep la chestiile astea, dar de acum, când voi vedea sigla de mai jos, voi şti întotdeauna că este a unei firme de încredere:

logo_mediadot_patrat2

Am scris acest articol pentru Spring SuperBlog 2016.

Să aveţi o zi senină, fără ploi venite din senin şi fără pene de curent!

Manuela Sanda Băcăoanu, o moaţă din Munţii Apuseni

 

 

 

Un gând despre „Ploaie cu şiroaie

  1. Pingback: SuperBlog | Proba 12. Un PC la puterea HyperX!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s