Camino de Sarmisegetusa

Dacă anul acesta tot nu ajugem pe Camino de Santiago, am hotărât împreună cu Ştefan, soţul meu, să călătorim undeva mai aproape, aşa că am ales un traseu din România, al cărui terminus este Sarmisegetusa.

De ce ar suna mai bine Camino de Santiago, decât Camino de Sarmisegetusa? Cu siguranţă, istoria şi-a lăsat amprenta şi peste vechea cetate dacică, pe care în sfârşit o vom vedea, şi nu oricum, ci mergând pe jos, cam 180 de km după calculele noastre.

Vom pleca de la Lupşa sîmbătă, 20 august, iar următoarea oprire va fi la Abrud, micuţul dar importantul oraş cu vechi state pe harta ţării şi a lumii. Apoi: Brad, Deva, Hunedoara, Mănăstirea Prislop, Haţeg, Sarmisegetusa.

Cam acesta este traseul nostru, cu siguranţă va fi mult mai greu decât în Spania, chiar şi pentru simplul motiv că în două zile va trebui să facem peste 40 de km, din lipsă de cazări.

Dar… vom trăi şi vom vedea. În caz că vrea cineva să ni se alăture, suntem bucuroşi de camarazi noi şi de veselie în plus, de-a lungul drumului prin Munţii Apuseni.

În speranţa că totul va fi în regulă şi ne vom putea respecta programul, vă doresc o zi plină de căldură (de toate felurile) şi… vă mai ţin la curent.

Manuela Sanda Băcăoanu, o moaţă din Munţii Apuseni

2 gânduri despre „Camino de Sarmisegetusa

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s