Dacă nu ai un Colţ de Rai, musai să-ţi faci unul!

Azi dimineata, cand mergeam spre locul de muncă, se discuta intens la radio despre articolul unei jurnaliste din Romania, care a considerat că această ţară nu-i mai poate oferi nimic ei şi copilului ei, drept pentru care a decis s-o părăsească definitiv, aşa cum mulţi alţii înaintea ei au făcut-o.
Cuvintele erau bine spuse, amare şi fără speranţă la un viitor în care să licărescă măcar o luminiţă la capătul acestui interminabil tunel în care am intrat de mai bine de un sfert de secol, părerile despre articol erau pro şi contra, de fapt, mai mult pro.

Cu toţii ne plângem de „ţara asta” de penalii şi venalii ce o conduc, de faptul că majoritatea dintre noi nu suntem în stare să luăm atitudine împotriva a tot ce merge pe dos la noi, cu totul altfel decât în alte ţări, aşa zis civilizate.

Am şi eu o întrebare pentru plângăreţi, aş vrea să-l întreb pe fiecare în parte, oare ce a făcut, personal, pentru ca ceva, o părticică din lumea în care trăieşte să devină mai frumoasă şi mai bună? Dacă răspunsul este negativ, atunci fiecare ar trebui să pună mâna pe mătură, pe cazma, sau pe orice altă unealtă, cu ajutorul căreia putem da o faţă umană acestei ţări minunate, care, nu se ştie din ce pricină, a fost populată cu oameni cărora le place să stea în genunchi şi să plângă (sau să se plângă).

Nu mă pot lăuda că am făcut mare lucru pe lumea aceasta, dar încerc ca, acolo pe unde-mi petrec mare parte din viaţa, deocamdată la sfârşit de săptămână, să fac ca totoil să fie frumos, dorinţa mea este „să îmbrac ţara în flori!”
Sunt deabia la începutul acestui proiect, dar vă voi ţine la curent.
Imaginile de mai jos, sunt de la Lupşa, unde am renovat casa părintească şi unde am mari planuri de viitor. Deocamdată, vreau să le arăt oamenilor că o casă şi chiar o grădină de legume, trebuie să arate şi bine, nu numai să fie funcţională sau să dea roade. Toţi cei ce trec pe lângă casa şi grădina noastră se bucură de frumuseţea florilor, lucru care-mi face inima să tresalte de bucurie.

Haideţi ca, împreună, să îmbrăcăm ţara în flori… şi bineînţeles că nu putem planta, decât acolo unde am făcut întâi curăţenie.

Spor la treabă! Aştept poze cu minunatele voastre colţuri de rai, locurile în care vă simţiţi minunat şi care vă fac să fiţi mândri că sunteţi români.

2 gânduri despre „Dacă nu ai un Colţ de Rai, musai să-ţi faci unul!

 1. fosile

  De cîte ori mergem pe valea Arieşului, începînd de la Buru în sus, zicem că este un colţ de rai.Unu,că este frumos şi doi, îndiferent ce au oamenii- că n-or fi toţi la fel de bogaţi sau de săraci- ce lasă se se vadă de la poartă, peste gard, arată oameni gospodari, cu drag de frumuseţe şi curăţenie.
  Inseamnă că la Lupşa este acum un colţişor în colţul de rai?

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
  1. manuelasanda Autor post

   Sunt incantata ca va place Valea Ariesului. As vrea ca toata lumea sa aiba aceeasi parere despre zona in care m-am nascut.Inca mai avem de invatat cu totii despre ordine si curatenie, dar eu traiesc cu speranta ca, intr-un final, se va misca ceva si in tara aceasta, pe care ne este mai usor s-o barfim, decat s-o ajutam sa iasa din impas.

   Apreciază

   Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s