Oare e chiar adevărat? Oare ne conduc inculții și incompetenții, iar noi stăm ca oile, tremurând de frica lupului? (Asta cu oaia, precis îi place d-lui Daia). Sau ca găinile, anunțând un nou ou (plătind un impozit), ca să vină fuga statul să-l ia.
Mi se pare de-a dreptul grotesc (ar fi și hilar, dacă n-ar fi atât de trist), ca niște oameni de mâna a douăzecea să facă legi în această țară, să mai fure ce se mai poate și să stea ca ”dracu pe țundră” pe niște scaune despre care neam de neamul lor n-ar fi trebuit nici măcar să audă.
Sunt convinsă că oricare ”X” oameni luați de pe stradă, ar fi cel puțin de 10 (zece) ori mai buni decât cercopitecii guvernanți, majoritatea dintre ei neștiind să îngaime două vorbe, în frunte cu ditamai ministrul învățământului. Mai mare rușinea, parcă am fi o țară bananieră, dar condusă de cei care încă n-au coborât din copac.
Chiar nu există în țara aceasta câțiva oameni pe a căror inteligență să ne putem baza, oameni care să vrea într-adevăr să scoată România din nisipurile mișcătoare în care se zbate de atâția ani, fără rost și fără speranță?
În fiecare zi, aflăm despre legi idioate, investiții care costă de zece ori mai mult decât adevăratul lor preț, dar care oricum nu sunt duse la bun sfârșit (vezi minunatele noastre autostrăzi), sau cacofonii ale onor miniștrilor și altor persoane care, nu se știe prin ce magie, au ajuns la frâiele acestei țări. Aveți grijă, domnilor guvernanți, fiindcă s-ar putea să ”scăpați caii” și cine știe unde vă vor trage după ei.
Zilele trecute, am fost până în Ungaria, unde, în câteva luni apăruse o autostradă. Asta da, magie! Cred că la noi, e invers: cum apar câțiva kilometri de șosea, ori se prăbușește, ori se umflă. Oare de ce a ungurilor e mai ieftină, s-a făcut repede și e funcțională? Poate din pricină că au făcut-o cu forțe proprii, nu cu firme străine, care să umfle prețul și să facă lucrări de mântuială, fiindcă jumătate din bani trebuie să se întoarcă în buzunarele celor ce au dat aprobările, sub formă de ”comision”?
Pe vremea împușcatului, era ministrul învățământului Suzana Gâdea, care a spus că elevii nu au nevoie să cunoască limbi străine, fiindcă nici ea nu știe niciuna. Ei, acum s-ar părea că nu mai avem nevoie nici de limba română… În curând, vom vorbi prin semne. Nu mi-e clar cum vom scrie!
Dragii mei, să auzim (vedem) de bine, că prea mult a fost ”de Rău”!
Manuela Sanda Băcăoanu, o moață din Munții Apuseni
Servus
Fotografia de la inceputul articolului reflecta starea tarii, lemnele sunt ce a mai ramas din paduri, fierul – ce a mai ramas din industrie si gainile suntem noi care ne lasam condusi de cei din spatele zidului, feriti de delasarea si dezordinea … Ma opresc. Nu poate fi asa rau… exagerez.
Mi-a placut articolul tau, mai ales partea cu magia autostrazilor care face ca la noi sa dispara si la vecini sa apara. Cat despre conducatori, nu au cum sa se inconjoare cu oameni inteligenti, ca ar fi comparati cu ei si diferentele ar fi prea vizibile.
Mai scrie, ca sa mentii limba romana vie, sa ne amintim si pe aceasta cale ca motii nostrii sunt pastratori de traditii.
Nicu
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Mda, poza mi s-a părut şi mie destul de sugestivă. Iar despre conducători care dau „Foarte bine” doar celor ce nu le pot lua locul, ne amintim cu siguranţă amândoi.
ApreciazăApreciază