Meniu simplu si gustos

Am fost şi eu într-o duminică acasă, aşa că, m-am pus pe gătit. Voiam ceva care nu necesită timp îndelungat de procesare, dar care să fie gustos şi sănătos.

Cred că într-o oră am reuşit să fac trei feluri de mâncare, dar şi un dezastru în bucătărie. Mi-a luat mai mult timp să aduc bucătăria la starea iniţială, decât gătitul.

Felul I: Supă cremă de brocoli

Ingrediente: Brocoli, sare, piper, usturoi, brânză de burduf

Nu necesită alte explicaţii, e clar că am fiert puţin brocoli, apoi, cu ajutorul blenderului, am obţinut supa cremă. Usturoiul l-am pus la sfârşit, iar brânza doar la servire, direct în bol. Puteam să fac şi crutoane din pâine, dar am uitat.

Felul al II-lea: Ciuperci cu garnitură de cartofi dulci şi brocoli cu spanac

Dacă e ziua brocoli, brocoli să fie:

Am pus ceapă tăiată mărunt (atât cât m-am priceput) în wak, am adăugat puţină apă, de obicei nu călesc în ulei, morcovii tăiaţi beţişoare, pălăriile de la ciupercuţe, sare, piper, măsline verzi fără sâmburi, şi puţin curry, cât să-i dea un gust exotic. Am mai adăugat apă, până când ingredientele s-au fiert.

Cartofii dulci, tăiaţi felii, la cuptor, pe hârtie de copt, cu usturoi (mult) şi sare deasupra, picuraţi cu puţin ulei.

Garnitura verde am făcut-o din spanac verde şi brocoli aşişderea ( adică nefierte) date prin robot, adăugând câteva linguri de iaurt gras (acela slab nu ştie nimeni ce conţine), sare şi… din nou, puţin de această dată, usturoi.

Vai era să uit de desert: Budincă de mei, cu mere; nimic mai simplu, am pus meiul la fiert, când era aproape gata am tăiat două mere cubuleţe şi am adăugat scorţişoară. După ce am luat cratiţa de pe foc şi budinca s-a răcorit, am adăugat miere de albine. Mai spun odată, cu riscul de a vă plictisi, mierea de albine devine TOXICĂ dacă este adăugată în ceva fierbinte, (adică la peste 39 de grade Celsius) fie el ceai sau mai ştiu eu ce. Nici nu vreau să mă gândesc la prăjitura cu miere de albine a mamelor noastre, pe care o înfulecam cu poftă. Dacă încă o mai faceţi, ţineţi seama de acest amănunt… Adică e bine să schimbaţi reţeta.

Nu este un meniu neapărat de post, dar nici unul greu la stomac, e exact ceea ce ţi-ai dori într-o zi în care aştepţi primăvara, care… va veni ea odată şi-o dată…

 

Să aveţi poftă bună!

Manuela Sanda Băcăoanu, o moaţă din Munţii Apuseni

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s