România oamenilor buni

Ieri veneam de la Cluj, și nu mică ne-a fost mirarea când am văzut că la izvorul de la Lunca Arieșului se întâmplă ceva. Ceva pozitiv, fiindcă de lucruri negative suntem sătui cu toții, am mai scris și eu în mai multe rânduri pentru a-mi exprima mâhnirea din pricina necivilizaților care iau apă de la izvor apoi lasă mizerie în împrejurimi, ba chiar urinează la câțiva metri distanță.

Acum însă e de bine, niște oameni cu suflet mare lucrau pentru a-i face izvorului o căsuță. Am oprit, eram curioasă cine sunt și cum de fac un lucru atât de minunat. Dialogul nostru a decurs cam așa:

 • Bună ziua, ce lucru frumos faceți aici! De unde sunteți?
 • De la Horea.
 • A, am văzut și pe la Horea, de fapt pe toată Transursoaia amenajări frumoase ale izvoarelor. Dar cine plătește? La întrebarea mea, oamenii se uită spre cer, iar unul zice:
 • Suntem voluntari.
 • Sunt și mai mirată acum, iaca, în România noastră, mai sunt oameni care chiar fac lucruri adevărate, fără a aștepta vreo plată în schimb. Am făcut apoi cunoștință cu preotul Ciprian Negrea și am aflat că este o acțiune a bisericii. Foarte frumos, mă bucur că în sfârșit moții încep să mute munții. Sper să pot muta și eu măcar o pietricică. Oricum, am rămas înțeleși că pentru lucrarea de lăcuire mă ofer și eu voluntar, asta mă pricep să fac. Se va înfrumuseța probabil și repara și aducțiunea de apă de la Sălciua. Clar, omul sfințește locul, iar când se adună mai mulți, nu poate ieși decât un lucru bun. Îi felicit din inimă pe cei care au inițiat această acțiune și, bineînțeles pe cei care au făcut ca un proiect să devină realitate.
 •  Sper din toată inima ca acei oameni răi care au tăiat și furat masa și băncile ce se aflau până acum vreo doi ani la izvor, să nu mai treacă în veci pe acolo, sau, dacă trec, să nu care cumva să se atingă de lucrarea făcută din suflet, pentru suflete, pentru ca atunci când un străin trece pe drum, să spună: ”Aici, trăiesc oameni gospodari!”

  Vă invit pe Valea Arieșului, una dintre cele mai frumoase destinații din România!

  Manuela Sanda Băcăoanu, o moață cu Apusenii pe tălpi

10 gânduri despre „România oamenilor buni

 1. Anonim

  Sînt multi oameni harnici și de omenie dar,din păcate, nu sînt văzuți și e mare păcat. Nu au loc de huliganii stradali care umplu ecranele tv toată ziua.Ce să facem,avem presă superlibera.

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 2. Radu Dragus

  Este izvorul ce vine de sus din cariera. Am oprit si eu acolo de multe ori ca sa iau apa. Ar fi interesant, nu stiu daca s-a facut ceva, ca aceasta apa sa fie analizata chimic periodic, sa stie omul ce bea.
  In orice caz, ce se face acum este foarte frumos si laudabil. Felicitari !

  Apreciază

  Răspunde
 3. Pingback: România oamenilor civilizaţi | manuelasandablog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s