Hipnoterapia (3) – La ce folosește

V-am promis că voi da mai multe amănunte despre hipnoterapie și despre domeniile în care poate fi folosită.

Creierul uman este încă un mister, dar de mii de ani se știe că mintea noastră nu este una singură, adică mintea conștientă, care e răspunzătoare de deciziile noastre raționale, că mai avem o parte a ei care se ocupă cu partea spirituală, intuitivă a vieții. Știința afirmă că emisfera stângă a creierului este cea rațională, iar emisfera dreaptă este cea intuitivă, creatoare. Ideal ar fi ca cele două emisfere să se afle în echilibru, dar atunci am avea de-a face doar cu genii, am fi cu toții perfecți.

Se știe că noi, oamenii, suntem foarte deosebiți unii de alții, asta și din cauză că unii avem mai activă emisfera stângă a creierului, iar ceilalți, emisfera dreaptă.De acest lucru depinde foarte mult și ceea ce ne place să facem mai mult: unii sunt interesați de științele exacte, ca matematica, fizica, ingineria, în timp ce altora le plac artele: teatrul, pictura, scrisul, iar dacă job-ul pe care ți-l alegi sau pe care se nimerește să-l faci nu este din categoria pentru care ești dotat, ai tot timpul impresia că-ți lipsește ceva, că nu mergi pe drumul care-ți este hărăzit.

De fapt, nu despre asta voiam să vorbesc, nu știu cum am ajuns aici. Cert este că în funcție de starea în care ne găsim, creierul nostru vibrează cu o anumită frecvență. De exemplu, în starea beta, starea de veghe, în care suntem perfect treji și conștienți, frecvența este de peste 14 Hz, iar când intrăm în starea alfa, aceea când nici nu dormim, dar nu suntem nici în stare de veghe, frecvența de vibrație scade la 7-14 Hz, iar acum este momentul să accesăm mintea noastră subconștientă. În orice carte de psihologie vom găsi o clasificare a minții noastre, cea mai simplistă fiind următoarea: 1. mintea conștientă; 2. mintea subconștientă ; și 3. mintea supraconștientă. (de cea de-a treia, nu ne ocupăm acum)

Hipnoterapia se ocupă cu accesarea minții subconștiente, care este foarte receptivă în starea alfa a creierului. Deci, ca o concluzie, hipnoterapia aduce creierul în starea alfa și îl ajută să depășească anumite obstacole, pe care în starea beta nu este în stare s-o facă. Starea alfa este o stare foarte plăcută, în care suntem pe de o parte conștienți de locul în care ne aflăm și din care putem ieși imediat dacă dorim, dar pe de altă parte suntem într-o poveste, care ne aduce relaxare totală și bucuria de a ieși din monotonia vieții de zi cu zi. E ca atunci când citești o carte bună și ești cu totul transportat, ești în mijlocul acțiunii, sau privești un film, care te fură cu totul.

Probleme care se pot rezolva cu ajutorul hipnoterapiei: dependența de tutun, insomnia, diferite ticuri nervoase. De asemenea, se poate îmbunătăți capacitatea sistemului imunitar de a lupta cu bolile . Au fost cazuri celebre de boli incurabile, vindecate cu ajutorul hipnoterapiei.

Probabil v-am plictisit destul, așa că o să mă opresc aici. Celor interesați, le pot da mai multe amănunte.

Manuela Sanda Băcăoanu (hipnoterapeut)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s