Pentru că vine postul, sau pentru că unele persoane doresc pur şi simplu să mănânce sănătos şi gustos, iată o reţetă foarte uşor de preparat, cu „ce ai prin bucatarie sau cămară”.
Eu vă spun varianta mea, care poate fi îmbunătăţită sau schimbată, după imaginaţia fiecăruia. Am folosit următoarele ingrediente:
Pentru ghiveci:1 praz, 2 morcovi, 2 gogoşari puţin iuţi (aşa s-au nimerit), 3 roşii, 2 pumni de linte roşie, sare (de Himalaya, dar e bună de oricare) şi ketchup ( am crezut că e pastă de roşii, dar a dat un gust foarte bun), o foaie de dafin.
Pentru piure: 6-7 cartofi nu prea mari, 1 cană lapte de susan, o linguriţă ulei de susan, sare.
Mod de preparare: Am tăiat prazul rondele şi l-am pus în wok cu puţină apă, fără strop de ulei. Am Adăugat morcovii tăiaţi tot rondele, gogoşarii felii, iar după câteva minute, roşiile cubuleţe, ketchup -ul şi sarea. Am spălat lintea roşie şi am adăugat-o când am considerat că mai stă mâncarea pe foc doar vreo 7-8 minute. Am mai adăugat puţină apă. Dacă fierbi mai mult lintea roşie, se face direct piure. Celelalte tipuri de linte necesită o fierbere mai îndelungată, sau înmuiere înainte de fierbere.
Piureul se face absolut normal, adica fierbi cartofii curăţaţi, pe care îi pui în apa cu sare ce deja clocoteşte, pentru a nu se pierde prea mult din nutrienţi, dacă sunt puşi în apa rece. Se iau de pe foc, se mixează împreună cu laptele de susan, iar la sfârşit se adaugă şi o linguriţă de ulei. Am pus tot de susan, că mie-mi place mult.
Laptele de susan e iarăşi extrem de uşor de făcut: se pun în blender 2 linguri de susan crud şi sare cît un bob de piper, se adaugă apă fierbinte cam de două degete, se blenduieşte până când arată ca un lapte de vacă, apoi se mai adaugă apă.
Din două linguri de susan se poate face o jumătate de litru de lapte, foarte gustos şi care conţine calciu uşor asimilabil, nu ca cel din laptele de vaca, care la fiecare moleculă de calciu asimilat din lapte consumă din corpul uman 2 molecule. Cum sună? S-ar părea că faimosul lapte de vacă e un „mâncător” de calciu, nu o sursă. Şi ghiciţi de unde ia calciul necesar procesului ? De unde e mai uşor, din articulaţii şi apoi din oase… Bineînţeles că întotdeauna trebuie să divaghez , îmi cer iertare şi vă doresc
POFTĂ BUNĂ!
Asta e o reteta pe care vreau sa o incerc. Primul pas l-am facut: mi-am cumparat sare de Himalaya. Urmeaza prazul. Va prima mancare cu praz gatita in acasa noastra!
ApreciazăApreciază
E delicios, l-au incercat si prietenele mele si au fost incantate.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Pingback: Mic dejun gustos şi sănătos, numai bun pentru 31 Decembrie | manuelasandablog
Frumos reteta esti cel mai bun
ApreciazăApreciază