Salată roşie

Am denumit-o aşa datorită culorii,  nu e nicio greşeală de tipar, nu e banala „salată de roşii” pe care o găseşti la orice restaurant. Fie vorba între noi, în ceea ce priveşte salatele, românii sunt foarte lipsiţi de imaginaţie. Oriunde mergi, găseşti cam: salata de roşii cu castraveţi, salata de varză ( pe care eşti nevoit să ţi le condimentezi singur, fiindcă ţi se servesc ca un fel de furaj) şi eventual ceva murături.

Salata poate fi un fel de sine stătător, care să te sature, şi în acelaşi timp să fie  gustoasă şi să-şi aducă aportul de vitamine, minerale şi chiar proteine de care avem nevoie.

Această salată se face extrem de uşor, necesitând următoarele ingrediente: 1 morcov, 1 bucată sfeclă roşie, 1 bucată ţelină (cam cât un măr) se pun în blender şi se mărunţesc (dacă sunt mai mărunţite sunt mai uşor de mestecat şi implicit de digerat). Se pot da şi pe răzătoare, dacă nu avem la îndemână un blender. Se mai pot pune 2-3 roşii, un castravete (bine spălat, şi tăiat felii nu foarte subţiti, cu coajă cu tot). Se mai adaugă un ardei capia roşu  tăiat ineluşe (opţional), sare, puţin ardei iute, un strop de ulei presat la rece (de care aveţi),  lămâie după gust. Dacă dorim o salată mai consistentă, putem să adăugăm câteva nuci tăiate bucăţele şi brânză de soia (tofu).

Deasupra se presară frunze de pătrunjel.

Încercaţi, nu veţi regreta! E foarte ieftină, gustoasă şi sănătoasă.

Poftă bună!

Manuela Sanda Băcăoanu, o moaţă din Munţii Apuseni

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s