Paste integrale cu brocoli şi ciuperci

Iată o reţetă care chiar dacă nu arată ca la master chef, e gustoasă, sănătoasă şi săţioasă.

Mai are un avantaj, se găteşte foarte repede şi nu necesită multe ingrediente: o tăviţă de pleurotus (500g), cărora le-am tăiat pălăriile şi le-am pus la  cuptor, cu puţină sare deasupra. Codiţele (astea nu le pot numi codiţe, fiindcă erau foarte zdravene), le-am tăiat rondele, am pus două cepe tăiate cubuleţe în cratiţă cu puţină apă, am adăugat codiţele, sare după gust, o roşie, vegeta de casă, (care e puţin iute, aşa că nu mai necesită piper) şi bulion, cam 200 ml. Dacă nu e deajuns pentru a fierbe, mai adăugăm apă.

Între timp, am pus la fiert pastele (integrale, cu spanac) în apă clocotindă, cu sare. Le-am fiert doar 6-7 minute, după care le-am lăsat în apă, ca să se umfle.

Într-un vas am tăiat usturoi mărunt (3-4 căţei) şi brocoli, bucheţele mici. Când pastele au fost gata, le-am încălzit din nou, pentru a le turna fierbinţi peste brocoli.

Pentru design, am adăugat pe farfurie un gogoşar murat, dar nu este neapărat necesar, fiindcă sosul de ciuperci este puţin acrişor, datorită  bulionului. Se pot pune şi frunze de pătrunjel.

Peste ciupercile gătite la cuptor, am mai presărat puţin usturoi tocat. Acum e iarnă, iar usturoiul e un adjuvant deosebit împotriva gripei şi răcelilor, de aceea eu îl folosesc cât de des pot.

IMG_2162

Vă doresc spor la gătit şi POFTĂ MARE!

Manuela Sanda Băcăoanu, o moaţă din Munţii Apuseni

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s