Lansare de carte și periplu prin Iași

E sâmbătă, e 13 mai, iar împreună cu soțul meu, Ștefan, pornim spre aventura unei noi zile, de astă dată la Iași. Aici e mare târg de carte, mare, așa că hop și eu,  ca să mai fac o lansare… (n-am găsit altă rimă, vorba lui MIrcea Diaconu, în tinerețile sale).

Începem cu o plimbare pe străzile vechiului oraș, iar inima mea, pot spune cu certitudine, a fost pentru totdeauna cucerită de străzile largi și curate, de Parcul Copou, apoi, răsuflarea mi-a fost de-a dreptul tăiată de bogăția și minunăția plantelor de pe strada pietonală ce duce la Palatul Culturii, o adevărată emblemă a orașului.   Străjuită de mici căsuțe ca din povești, în care ”locuiesc” meșteri populari care-și arată măiestria celor ce vor să-i urmărească, întreține o atmosferă de sărbătoare, de festiv, cu toate că e sâmbătă.

Catedrala și Biserica Trei Ierarhi ne întâmpină cu toată istoria ce le șade pe umeri.

În stânga Palatului Culturii, piesa de rezistență, Palas Mall. Cu tristețe o spun, mall-urile din Cluj se pot ascunde, aici e o altă lume. Iar parcul din spatele Palatului Culturii, este un loc în care poți jura că nu este în România, fie vorba între noi, nici în străinătate  nu am văzut ceva mai frumos. Păcat că aparatul foto nu poate surprinde toată minunăția acestui parc…

A fost și lansarea de carte, la librăria Casa Cărții, ba și la Mall… După vânzoleala și murmurul veșnic din Mall, la librărie, pur și simplu te ”lovește” liniștea, dar într-un mod plăcut și alinător.

Le mulțumesc celor care au fost alături de mine, care, în loc să mai dea o raită prin mall, au preferat să asculte povești adevărate, punctate cu acorduri de chitară, mângâiată cu drag, de d-l Valentin Ajder, editorul de la Eikon.

Vă las în compania fotografiilor, ele vă vor demonstra că tot ce v-am spus este adevărul gol-goluț.

Vă aștept la următoarele întâlniri cu cititorii, care vor avea loc la Satu Mare, Alba Iulia și Timișoara.

Manuela Sanda Băcăoanu, o moață din Munții Apuseni

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s