Prăjitură cu mere şi nucă

E o prăjitură clasică, pe care am transformat-o puţin pentru a deveni vegană şi totuşi deosebit de gustoasă.

Ingrediente: aici avem o problemă, fiindcă nu am măsurat făina, dar cantităţile ar putea fi cam aşa: făină albă – 2 căni, făină cu seminţe 1,5 căni, ulei – 1 cană, drojdie – 1 cubuleţ mai mare, 1 praf de copt, sare – un vârf de cuţit, turmeric (pentru a-i da culoare) – 1/4 linguriţă, apă cât cuprinde pentru a face un aluat potrivit de moale (asta mă enerva grozav când eram o gospodină începătoare, dar cum am început să fac prăjituri de la 12 ani, s-ar părea că acum am o foarte lungă experienţă).

Se frământă aluatul până se omogenizează toate ingredientele, apoi se lasă pe masă la dospit, timp în care dăm merele pe răzătoare. Pentru două tăvi de prăjitură, am folosit două kilograme (de mere)

IMG_2143IMG_2144

După ce am dat merele pe răzătoare, le amestecăm cu nucă măcinată mai mare ( aprox.150 grame), cam 3 linguri de zahăr brun şi pesmet care să absoarbă sucul merelor, ca să nu fim nevoite să-l aruncăm. Adăugăm nelipsita scorţişoară, fără de care prăjitura cu mere nu este completă.

IMG_2146

Când aluatul este dospit, facem două foi (eu am făcut patru, pentru două tăvi) . Umplem cu merele şi dăm tava la cuptor, 20 de minute la foc mai mare, apoi la foc mai mic încă vreo 20-30 minute, până când se coace.

Cam aşa arată când e gata. Deasupra am presărat zahăr vanilat.IMG_2148

Sper să încercaţi această reţetă, este foarte gustoasă!

Vă doresc spor la muncă şi POFTĂ MARE!

Manuela Sanda Băcăoanu, o moaţă din Munţii Apuseni

3 gânduri despre „Prăjitură cu mere şi nucă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s