E o prăjitură clasică, pe care am transformat-o puţin pentru a deveni vegană şi totuşi deosebit de gustoasă.
Ingrediente: aici avem o problemă, fiindcă nu am măsurat făina, dar cantităţile ar putea fi cam aşa: făină albă – 2 căni, făină cu seminţe 1,5 căni, ulei – 1 cană, drojdie – 1 cubuleţ mai mare, 1 praf de copt, sare – un vârf de cuţit, turmeric (pentru a-i da culoare) – 1/4 linguriţă, apă cât cuprinde pentru a face un aluat potrivit de moale (asta mă enerva grozav când eram o gospodină începătoare, dar cum am început să fac prăjituri de la 12 ani, s-ar părea că acum am o foarte lungă experienţă).
Se frământă aluatul până se omogenizează toate ingredientele, apoi se lasă pe masă la dospit, timp în care dăm merele pe răzătoare. Pentru două tăvi de prăjitură, am folosit două kilograme (de mere)
După ce am dat merele pe răzătoare, le amestecăm cu nucă măcinată mai mare ( aprox.150 grame), cam 3 linguri de zahăr brun şi pesmet care să absoarbă sucul merelor, ca să nu fim nevoite să-l aruncăm. Adăugăm nelipsita scorţişoară, fără de care prăjitura cu mere nu este completă.
Când aluatul este dospit, facem două foi (eu am făcut patru, pentru două tăvi) . Umplem cu merele şi dăm tava la cuptor, 20 de minute la foc mai mare, apoi la foc mai mic încă vreo 20-30 minute, până când se coace.
Cam aşa arată când e gata. Deasupra am presărat zahăr vanilat.
Sper să încercaţi această reţetă, este foarte gustoasă!
Vă doresc spor la muncă şi POFTĂ MARE!
Manuela Sanda Băcăoanu, o moaţă din Munţii Apuseni
Am avut norocul sa gaust prajitura facuta de Manuela si foarte-foarte buna. Incercati si o sa va convingeti 🙂
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Multumesc!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
…sa gust prajitura… nu gaust!
Scuzati greseala, mi-era gandul doar la prajitura, mi-a si lasat gura apa 🙂
ApreciazăApreciat de 1 persoană