Vampirii energetici

Probabil că noțiunea de ”vampiri energetici” vă este cunoscută, dar vreau și eu să spun câteva cuvinte despre acest subiect.

Vampirii energetici sunt oameni care, dintr-un motiv sau altul, nu se mai pot încărca cu energia Universului, așa că o fură de la semenii lor. De obicei sunt persoane extrem de negativiste, care văd doar partea urâtă a lucrurilor și a întâmplărilor. Nu se pot bucura de nimic cu adevărat, le tot ninge și le plouă, strică cea mai reușită petrecere cu mutrele lor acre, au diverse boli, mai mult sau mai puțin închipuite, și nu pot suporta să vadă oameni fericiți, oameni care se simt bine unii cu alții.

Vă sună cunoscut? Ați întâlnit persoane în prezența cărora nu vă simțiți confortabil, care au ca și unic subiect de discuție propriile boli, sau nu se pot abține de la a-i bârfi pe alții? Persoane care, orice ați spune, ei spun pe dos, chiar dacă e limpede ca lumina zilei că nu au dreptate?

Se lansează în subiecte pe care nu le cunosc și fac considerații idioate, doar de dragul de a ne enerva, ba chiar știu mai bine decât noi lucruri care ne privesc personal, și pe care nu au de unde să le cunoască?

După un timp petrecut cu un astfel de om, te simți sleit de energie și dornic de un somn bun, ba chiar îți vine să plângi de ușurare, atunci când ai scăpat de compania lui. Dacă ați trecut prin așa ceva, puteți fi siguri că ați avut de-a face cu un vampir energetic. Ca să nu mai punem la socoteală faptul că sunt în stare să spună lucruri care ne rănesc adânc, tot acest scenariu având un singur scop, și anume acela de a ne fura energia.

Atunci când suntem supărați, vulnerabili, când ne enervăm, le cedăm fără să vrem din energia noastră. Nu știu cum au reușit aceste persoane să-și dea seama de modul în care ne pot vampiriza, cred că o fac în mod inconștient, dar rezultatul poate fi devastator în ceea ce ne  privește.

De multe ori, chiar dacă avem idee despre ceea ce înseamnă un vampir energetic, pe moment nu ne dăm seama că suntem storși de energie și ne lăsăm pradă furiei, care are ca efect doar transferul de energie de la noi, spre vampirul care devine brusc plin de viață,  comportându-se de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat.

Ce putem face, pentru a ne păzi de aceste adevărate atacuri? Cel mai bine este ca, atunci când nu ne simțim bine în prezența cuiva, pur și simplu să căutăm un pretext pentru a ne îndepărta, chiar dacă se ține scai de noi. E clar că are un scop, pe care vrea cu tot dinadinsul să-l ducă la îndeplinire.

Dacă nu putem pleca din diverse motive, atunci măcar să ne străduim să ne păstrăm calmul, să nu ne enervăm sau să ne supărăm. Dacă părem indiferenți, va pleca spre o altă pradă, din păcate așa funcționează acest soi de oameni.

Vă doresc să aveți parte de prieteni adevărați și să vă feriți de vampirii energetici.

Manuela Sanda Băcăoanu, o moață din Munții Apuseni

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s