”Colind Iancului”

Da, s-a întâmplat, tocmai m-am întors de acolo, plină de emoția întâlnirii cu atâția colindători de toate vârstele, dar cu toții plini de dorința de a arăta că tradițiile și credința nu au părăsit meleagurile noastre.

Festivalul de colinde a ajuns deja la cea de-a XXIII-a ediție,care a fost organizată în acest an de către Societatea cultural patriotică ”Avram Iancu”  din Cluj ( s-ar părea că sunt și lucruri bune care rezistă în timp). Peste 20 de cete de colindători s-au întrecut în a aduce cele mai frumoase colinde în fața spectatorilor, la hotel Napoca.

Nu puteam lipsi de la acest eveniment, lupșenii mei au fost și ei acolo, aducând cinste comunei Lupșa și făcându-mă foarte mândră de ei. Corul bisericii ortodoxe din Lupșa a oferit un spectacol minunat, plin de emoție și de profesionalism. Dacă n-aș ști că sunt vecinii mei, aș crede că au cu toții studii muzicale.

Felicitări dirijorului, coriștilor și copiilor care i-au însoțit, și care nu și-au pierdut energia, chiar după ore întregi de așteptare.

A fost o după-masă agreabilă, plină de emoții și de amintiri din copilăria în care cetele de colindători se auzeau târziu în noapte, nu doar la spectacole sau în emisiuni televizate.

Ce-ar fi dacă, anul acesta, colindătorii ar reînvia din nou tradiția și ar umbla pe la case, așa cum se întâmpla cu ani în urmă?

Eu vă aștept la Lupșa, sper că-mi veți onora invitația…

Manuela Sanda Băcăoanu, o moață din Munții Apuseni

Un gând despre „”Colind Iancului”

 1. Fanica Moldovan

  Ceva extraordinar si emotonant ,s-a intamplat ieri 17.dec 2017 la Cluj-Napoca;
  colinde, din toata Transilvania, au rasunat de la Memorandisti pana la Catedrala Adormirea Maicii Domnului,colindandu-l pe Craisorul Muntilor si de acolo la hotel Napoca,colindindu-i pe Horea ,Closca si Crisan;
  Ar fi trebuit sa fie neincapatoare ,pentru clujeni, zona din Piata Avram Iancu si sala Atena de la Hotel Napoca;
  De Craciun,sa fim mai buni, sa ne colindam si sa ne bucuram , toti romanii, de Nasterea Mantuitorului.
  Fanica Moldovan,o alta( moata din Muntii Apuseni(de la Scarisoara),
  Sarbatori cu pace,sanatate si liniste!

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s